Tekir balığı Hakkında Kısa Bilgiler

28 Ekim 2012 Pazar



- Tekir balığı hangi mevsimde yenebilir?
- Tekir balığı avlama sezonu ne zaman başlar?
- Tekir balığı üreme mevsimi nedir?
- Tekir balığı hangi bölgelerde yaşar?
- Tekir balığı nasıl pişirilir?
 



Tekir balığı, vücudunun kırmızı ya da pembemsi rengiyle kolaylıkla fark edilir. Tekir ya da barbunya adıyla anılır. Ege Denizi’nde Mart-Haziran, Akdeniz’de ise Mayıs-Haziran aylarında ürer. 

Genelde 15-25 cm uzunluğundaki tekirin eti çok lezzetlidir. Balık avlanma yasaklarına uyalım lütfen.  Tavası, ızgarası, kağıt kebabı ve buğulaması yapılır. 

En lezzetli olduğu dönem Ağustos-Kasım arasıdır. 


Tekir balığı hakkında kısa bilgiler bu kadar. Şimdiden afiyet olsun değerli balıksever!

0 yorum: