- Tekir balığı hangi mevsimde yenebilir?
- Tekir balığı avlama sezonu ne zaman başlar?
- Tekir balığı üreme mevsimi nedir?
- Tekir balığı hangi bölgelerde yaşar?
- Tekir balığı nasıl pişirilir?
Tekir balığı, vücudunun kırmızı ya da pembemsi rengiyle
kolaylıkla fark edilir. Tekir ya da barbunya adıyla anılır. Ege Denizi’nde
Mart-Haziran, Akdeniz’de ise Mayıs-Haziran aylarında ürer.
Genelde 15-25 cm
uzunluğundaki tekirin eti çok lezzetlidir. Balık avlanma yasaklarına uyalım
lütfen. Tavası, ızgarası, kağıt kebabı
ve buğulaması yapılır.
En lezzetli olduğu dönem Ağustos-Kasım arasıdır.
Tekir balığı hakkında kısa bilgiler bu kadar. Şimdiden
afiyet olsun değerli balıksever!
0 yorum:
Yorum Gönder