Çipura Balığı Yemeklik Bilgiler

13 Ekim 2012 Cumartesi


Çipura balığı  hangi mevsimde yenebilir? Çipura balığı avlama sezonu ne zaman başlar? Çipura balığı üreme mevsimi nedir? Çipura balığı hangi bölgelerde yaşar? Çipura balığı nasıl yenir?

Akdeniz ve Ege kıyılarında yaygın olan çipuraya seyrek de olsa Marmara’da da raslanır. Ege’de Kasım, Akdeniz’de ise Ekim ve Aralık ayları arasında üreme mevsimine girer. Boyları ortalama 25-35 cm. arasındadır.

Eti az kılçıklı, sert ve beyaz olan çipura Türk mutfağının en özel lezzetlerinden biridir. Özelikle ızgarası çok lezzetli olur. Temmuz-Ağustos ayları balığın en lezzetli olduğu dönemdir. Çipura balığı hakkında kısa bilgiler bu kadar.

0 yorum: